12

Podzimní sběr dat se blíží, a proto bychom Vám rádi připomněli některé užitečné informace. 

Doporučujeme věnovat pozornost dokumentu MŠMT "Informace a metodické poznámky k předávání individuálních údajů ze školních matrik", který najdete na tomto odkazu.

Otestování dat na zkušebním serveru MŠMT

Zkušební server, na kterém si můžete ověřit správnost předávaných dat, je již nyní otevřen na adrese https://profa.msmt.cz/MatrikaS/ a zůstane otevřen po celou dobu předávání dat. MŠMT doporučuje vždy data na tomto serveru nejprve otestovat a teprve když jsou bez chyb, je předat ostrém serveru na adrese https://matrika.msmt.cz/matrikas/. Podzimní sběr dat pro základní a střední školy probíhá v první polovině října a předáváte při něm údaje žáků (včetně všech změn) za období od 1. 10. 2021 do 30. 9. 2022. Vyšší odborné školy mají na předání o několik týdnů více.

Jak na kontrolu a opravu dat v aplikaci?

Ještě před odesláním dat na testovací server doporučujeme zkontrolovat data v aplikaci, a to v menu Evidence osob - Školní matrika - Export ze školní matriky pro MŠMT. Po kliknutí na tlačítko "Zkontrolovat" vypíše aplikace seznam případných chyb:

Po kliknutí na tlačítko s obrázkem tužky u jména žáka se v novém okně aplikace otevře přímo karta žáka a je možné na ní provádět potřebné opravy. Také je možné kliknout přímo na vypsaný text chyby a v novém okně se otevře uživatelská příručka, a to přímo kapitola pojednávající o dané chybě a možnostech jejího odstranění.

Nezapomeňte, že v rámci podzimního sběru předáváte i informace o poskytovaných podpůrných opatřeních. Věnujte tedy pozornost Evidenci doporučení ke vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Bližší informace k evidenci doporučení v systému Škola OnLine naleznete na tomto odkazu. Aplikace rovněž disponuje tiskovými výstupy, která Vám mohou pomoci při rychlé kontrole aktuálně poskytovaných doporučení a podpůrných opatření. 

Novým uživatelům, kteří se se školní matrikou teprve seznamují a na podzim budou s námi předávat údaje ze školní matriky poprvé doporučujeme shlédnout video zaměřené na Evidenci údajů ve školní matrice

Jak na evidenci uprchlíků z Ukrajiny ve školní matrice?

Aktuální informace  pro sběr ze školních matrik včetně vykazování uprchlíků z Ukrajiny naleznete na tomto odkazu

Publikováno v: Nepřehlédněte


Enter Title

Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...