31

Těší nás, že vám opět můžeme představit celou řadu vylepšení, které jsme vyvinuli na základě vaší zpětné vazby. Věříme, že vás nové funkce potěší a bude se vám díky nim s aplikací pracovat ještě lépe.


Zadávání absence/Výpisy absence

Barevná symbolika v evidenci docházky

Abyste se lépe orientovali v typech absence používaných při vyhodnocování docházky, provedli jsme změnu v barevném zobrazení druhů absencí. Jednotlivé typy absencí jsou tak od sebe zcela jednoznačně barevně rozlišeny. Nové barevné zobrazení naleznete na formulářích pro zadání absence v menu Třídní kniha – Docházka a zároveň na výpisových formulářích pro docházku v menu Třídní kniha – Výpisy absence.

Tvorba rozvrhu

Upozornění na používání generátoru rozvrhu

Používáte pro tvorbu rozvrhu některý z externích generátorů a často tak provádíte změnu nastavení parametru Použít generátor rozvrhu? Nyní již nebudete zaskočeni tím, že se Vám na formuláři Tvorba rozvrhu nezobrazují úvazky s možností jejich úpravy na Definici rozvrhu.

Nově Vás systém upozorní hláškou na změnu nastavení parametru aplikace, který Vám umožní další úpravu úvazků po importu rozvrhu z externího generátoru např. generátoru Bakaláři.

 

 Evidence školních akcí

Obnova rozvrhu po smazání školní akce

Používáte rozvrh a zakládání školních akcí patří mezi vaši denní rutinu? Smazali jste ze seznamu školních akcí chybně založenou školní akci s typem „zrušení výuky“ a nevíte, jak vrátit původní rozvrh do Kalendářů žáků a učitelů? Nyní již nebude tápat jak na to.

Při smazání školní akce s typem zrušení výuky se zobrazí dialogové okno s doporučením, jak docílit návratu původního rozvrhu do Kalendáře.

Přehled žáka/studenta

Výběr žáka a přesun na předchozí/další kartu

Editujete záznamy o průběhu vzdělávání na formuláři Přehled žáka/studenta a nechcete se pro přesun k dalšímu žákovi vracet na kartu žáka? Pro urychlení úprav na formuláři Přehled žáka/studenta jsme Vám na tento formulář přidali výběrový seznam se žáky/studenty a tlačítka pro přesun mezi jednotlivými žáky. Tato funkcionalita Vám jistě práci se školní matrikou opět značně urychlí a zefektivní.

Parametry aplikace

Nový uživatelský parametr pro přepnutí jazyka aplikace

Máte na škole ukrajinské žáky, kteří by společně se zákonnými zástupci uvítali možnost přepnutí jazyka ve webové aplikaci do ukrajinštiny? Nově je k dispozici uživatelský parametr aplikace v menu Správa aplikace – Nastavení – Parametry aplikace, záložka Uživatelské.

Detailní popis všech výše uvedených nových funkcí naleznete v příslušných sekcích naší uživatelské příručky.

Kompletní seznam změn naleznete po nasazení nové distribuce na tomto odkazu.

Publikováno v: Novinky z aplikace


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...