02

Pokud patříte mezi ty školy, pro které je vyučování v cyklech běžné, poradíme vám jak si nastavit do druhého pololetí takový cyklus, aby vám vyhovoval a vaši žáci/studenti neměli v pololetí třeba dva týdny praxe najednou.

Toto nastavení naleznete v menu Administrace - Číselníky - Období roku, kde si aktuální školní rok rozkliknete editačním tlačítkem (s tužkou) a poté v poli "Pořadí prvního týdne období:" nastavíte požadovanou hodnotu. Pro přehození dvoutýdenního cyklu tedy stačí do tohoto políčka zadat číslo 2. Pokud používáte vícetýdenní cyklus (Škola OnLine umožňuje cykly 2-6 týdnů), pak nastavte aby první týden v období byl ten, kterým chcete pololetí začínat. Pouze vezměte v úvahu, že první týden v období je třeba i samotná neděle 1. února - tak jak je tomu právě letos. Tedy týden od 2. února je v druhém pololetí již druhý v pořadí.

Po provedení tohoto nastavení je ještě nutné vždy zaktualizovat kalendář, jinak se nastavení nijak neprojeví. Teprve aktualizace kalendáře "přeskládá" týdny do požadovaného pořadí.

 

 

Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...