22

Pracujete již intenzivně s daty pro nový školní rok 2017/2018? Pak Vás pravděpodobně zaujme následující novinka.

Vyslyšeli jsme požadavky některých škol a zavedli tuto novou funkčnost v podobě aplikačního parametru do aplikace. Tímto parametrem si sami určíte, kolik dní před začátkem nového školního chcete být automaticky přepnuti. Podmínkou však je, mít založen nový školní rok. Doporučujeme nastavení v rozmezí 0-62 dní. Hodnotu parametru může ovlivnit pouze administrátor systému na Vaší škole.

A kde tento nový parametr naleznete? V menu Správa aplikace - Nastavení - Parametry aplikace, v kategorii Obecné. Tento parametr se nazývá „Nastavit nový školní/akademický rok po přihlášení s předstihem X dnů“.

 

Jaké jsou výhody?

Dle nastavené hodnoty parametru, již budete moci pracovat v novém školním roce, připravovat například tematické plány, výukové zdroje, tvořit rozvrh, zakládat nové třídy a nové žáky, apod. A to vše bez nutnosti se po každém přihlášení přepínat do nového školního roku.

 

Jaké jsou nevýhody?

Pro evidenci komisionálních zkoušek či ukončení žáků, kteří odešli (pokud jste tak ještě neučinili) bude potřeba se při každém přihlášení přepnout do ještě stávajícího školního roku, který dle legislativy končí 31. 8. 2017.

 

Protože se jedná o individuální nastavení pro konkrétní školu, ponecháváme tento parametr a jeho hodnoty nastavení na škole, kdy si tyto hodnoty můžete nastavit dle potřeb vaší školy.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...