24

Minulý týden se nesl v duchu řešení domácích úkolů a sdílení výukových zdrojů. Na tuto situaci jsme se rozhodli reagovat a s okamžitou platností navyšujeme datový prostor, který mají školy v rámci aplikace bezplatně k dispozici. Došlo i na rozšíření funkcí modulu Domácí úkoly a Výukové zdroje.

Datový prostor je nově navýšen na přibližně dvojnásobnou kapacitu oproti dosavadnímu stavu. Každá škola tak nově v základu bezplatně získává 500 MB a dalších 200 MB na každou započatou stovku žáků. Pokud by ani navýšený datový prostor školám nedostačoval, přicházíme nově i s cenově zvýhodněnými datovými balíčky, které si škola může zakoupit:

Velikost balíčku

Cena v Kč bez DPH/rok

2 GB

1000

5 GB

2250

10 GB

4000

15 GB

5400

20 GB

6500

30 GB

8800


Pokud máte o navýšení kapacity zájem, kontaktujte nás prosím na obchod@skolaonline.cz.

Chcete-li zjistit jaký datový prostor zabírají výukové materiály a domácí úkoly Vašich uživatelů, využijte k tomu prosím tiskové sestavy s názvy „Velikost příloh výukových zdrojů dle učitelů“, „Velikost příloh výukových zdrojů dle učitelů - podrobný rozpis všech příloh“. Dozvíte se z nich, který učitel čerpá v součtu nejvíce datového prostoru i třeba to který materiál zabírá nejvíce místa.

Během uplynulého týdne jsme též do aplikace doplnili funkci, která administrátorovi systému umožňuje jednoduše odstranit přiložené soubory z již nevyužívané výukové zdrojů. Nový formulář je dostupný z menu „Výuka – Výukové zdroje – Smazání příloh výuk. zdrojů“.

 

Každý učitel má též od minulého týdne usnadněnou cestu ke smazání příloh z domácích úkolů, v případě že tyto již nejsou potřeba. Funkci pro odstranění příloh z domácích úkolů vyvoláte tlačítkem „Odstranit přílohy“, která najdete na formuláři v menu „Výuka – Úkoly – Domácí úkoly“.

Novinkou je i tlačítko „Stáhnout přílohy“ na stejném formuláři. Pokud na něj učitel klikne stáhne se mu na počítač jeden archiv, který bude obsahovat všechny přílohy odevzdané žáky. Kontrolu vypracování úkolů žáky může díky tomu učitel provést zase o něco rychleji.

Naši programátoři intenzivně pracují ještě na vylepšení předávání zpětné vazby žákům a možnosti vrátit úkol žákovi k dopracování.

 

 

Publikováno v: Novinky z aplikace


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...