23

Právě vyšlo 15. číslo Maturitního zpravodaje, které vás provede veškerými novinkami ohledně státní maturity pro školní rok 2012/2013.

Věnuje se novele maturitní vyhlášky a představuje, co nového přináší v českém jazyce, cizích jazycích, matematice, hodnocení zkoušek a maturitních termínech. V rámci organizace společné části maturitní zkoušky nabízí vzdělávání pedagogů v podobě prezenčního a e-learningového vzdělávání, dále informuje o pořádání konzultačních seminářů pro předsedy zkušebních maturitních komisí a školní maturitní komisaře. Učitelům doporučuje účastnit se diskuzí k metodice hodnocení písemných prací, kde mají možnost debatovat a pokládat otázky. Představuje stanovisko MŠMT k úspěšnému ukončení posledního ročníku středního vzdělávání jako podmínce připuštění k maturitní zkoušce. Samotným maturantům doporučuje i nadále účastnit se projektu „Studenti studentům“ v podobě seminářů, ve kterém se mohou dozvědět zkušenosti ohledně státní maturity od ostatních vrstevníků. K přípravě na státní maturitní zkoušku doporučuje publikace pro český jazyk a matematiku.

Maturitní zpravodaj si můžete stáhnout pod tímto odkazem.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...