12

Ministerstvo školství zveřejnilo výzvu, díky níž budou moci střední školy žádat o dotace na investice do přírodovědného a technického vzdělávání. Výzva byla vyhlášena v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). MŠMT má připraveno za tímto účelem 1,8 miliardy korun, což je částka, která pokryje požadavky všech středních škol v ČR, vyjma Hl. m. Prahy.

Oprávněnými předkladateli žádostí budou kraje – jakožto zřizovatelé škol. Předpokladem realizace je partnerství středních škol a kraje. Kraj určí, které školy budou z projektu podpořeny. Podmínkou realizace projektu je však i podpora spolupráce základních škol a středních škol. MŠMT předpokládá zahájení realizace vybraných projektů v červenci až v srpnu 2013.

„Uvedená suma peněz by měla zcela zásadním způsobem přispět ke zmodernizování učeben a laboratoří. Naším cílem je také vzbudit zájem žáků středních a základních škol o přírodovědné a technické obory,“ vysvětlil smysl výzvy ministr školství Petr Fiala.

Výzva je zaměřena na tyto podporované aktivity:

  1. Využití modernizovaných učeben pro výuku a volnočasové aktivity žáků SŠ a zvýšení jejich zájmu o technické a přírodovědné obory.
  2. Spolupráce škol s aktéry na trhu práce (včetně zahraničních) s možností uplatnění inovativních forem spolupráce. Vzniknou tzv. otevřené dílny, které umožní pracovní vyučování žáků ZŠ. Žáci tak získají konkrétní představu o technickém nebo přírodovědném oboru formou osobní zkušenosti.
  3. Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách - zvyšování jazykové vybavenosti žákův technických a přírodovědných předmětech.

„Výzva je koncipována tak, aby umožnila využít křížového financování až do výše 40 procent. Příjemce je povinen dokladovat využití takto modernizovaných učeben pro výuku. Finanční podpora z OP VK pokryje 100 procent výdajů,takže není nutné žádné kofinancování ze strany žadatelů,“ doplnil informace náměstek ministra pro evropské záležitosti Michal Zaorálek.

Více informací naleznete zde: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/vyhlaseni-vyzvy-k-predkladani-individualnich-projektu-18

Zdroj: MŠMT



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...