01

Z pohledu středních škol došlo v letošním roce ze strany CERMATU k drobným změnám v evidenci  přijímacího řízení. Hlavní změnou je nový číselník PUP (přiznané uzpůsobení podmínek). Tuto hodnotu škola nastavuje na základě doporučení školského poradenského zařízení vydaného uchazeči speciálně pro přijímací řízení a to na kartě uchazeče, na záložce Zdravotní postižení.

Problematika je podrobněji popsána v uživatelské příručce v kapitole Příjímací řízení - Přijímací zkoušky - Evidence uchazečů

Pozor - pokud jste nastavili hodnotu PUP v přijímacím řízení ještě dle starého číselníku (tedy před 1. 3. 2018) je nutné tuto položku zkontrolovat a přenastavit na hodnotu dle nového číselníku. "Starý" záznam poznáte tak, že v závorce za ním je uvedeno "(neplatná hodnota)". 

Další změnou je možnost (nikoli povinnost) exportovat na CERMAT pro statistické účely známky uchazečů z českého jazyka a matematiky z přihlášky. Podmínkou je nastavení identifikátoru v nastavení přijímacích zkoušek, kde je na detailu u konkrétního údaje nově možnost nastavit, zda se jedná o známku z českého jazyka či matematiky v kolonce "Externí identifikátor (IS CERTIS)"

Nastavení identifikátorů pro export do IS CERTIS je popsáno v uživatelské příručce v kapitole Přijímací řízení - Nastavení přijímacích zkoušek - Definice údajů z přihlášek



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...