25

Těší  nás, že Vám můžeme představit novinku v oblasti evidence pro mateřské školy, po které řada škol volala. Tentokrát jsme se zaměřili na úpravu zápisu do třídní knihy a zadávání docházky pro mateřské školy. 

Nově lze v aplikaci dle potřeb mateřské školy evidovat tzv. denní vzdělávací bloky (menu Správa aplikace - Číselníky - Denní vzdělávací bloky) a v souladu s nimi zapisovat do třídní knihy. Pro jednotlivé zaevidované bloky, např. ranní/odpolední/oběd, je následně možné evidovat docházku žáků. 

Upravený formulář pro zápis do třídní knihy pro MŠ naleznete v menu Třídní kniha - Třídní kniha MŠ - Zápis do TK. Definovat, pro které z bloků požadujete provádět zápis do TK a mají se tak v TK zobrazobat je možné na číselníku Denních vzdělávacích bloků. 


Ze zápisu do TK následně můžete přejít přímo na zadávání docházky (přístup na formulář je umožněn rovněž prostřednictvím menu Třídní kniha - Třídní kniha MŠ - Zápis do TK)Jedním kliknutím můžete nastavit docházku žáka pro celý den nebo ji nastavit pro jednotlivé denní bloky individuálně. Dítě je ve školce pouze dopoledne a po obědě odchází domů? Evidence docházky Vám umožní nastavit přítomnost a nepřítomnosti dítěte dle aktuálních potřeb. Zároveň za Vás pohlídáme povinnou docházku předškoláků. 

Samozřejmostí je možnost odeslání elektronické omluvenky pro žáka mateřské školy z rozhraní rodiče v menu Docházka - Omlouvání absence - Elektronická omluvenka a následné omluvení nepřítomnosti učitelem v aplikaci. 

Bližší informace k zápisu do třídní knihy pro MŠ a zadávání docházky naleznete v uživatelské příručce na tomto odkazu

 


Publikováno v: Novinky z aplikace


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...