18

Situace ohledně COVID-19 se bohužel nelepší a školy se opět ve větším množství setkávají s požadavky krajských hygienických stanic na identifikaci rizikových kontaktů s nakaženými žáky během výuky.

Funkci pro získání seznamu rizikových kontaktů jsme doplňovali do aplikace již v rámci jarní vlny onemocnění, ale tato dnes již nedostačovala aktuálním potřebám hygieniků. Na základě rozličných požadavků jednotlivých krajských hygienických stanic tak musely školy údaje často ručně doplňovat.

Již s prvními dotazy škol jsme v říjnu vstoupili do jednání s pracovníky Ministerstva zdravotnictví, úřadem hlavní hygieničky a zástupci Národní agentury pro komunikační a informační technologie, která stojí za projektem Chytrá karanténa. Výsledkem našeho společného snažení je unifikovaný výstup, který obsahuje všechny hodnoty, jež aktuálně potřebují hygienické stanice v rámci celé České republiky pro trasování rizikových kontaktů.

A jak potřebný výstup pro hygienu získáte? 

Přístupný je z menu Rozvrh a suplování - Statistiky a přehledy - Vyhledání kontaktů žáků/studentů. Nastavíte období pro vyhledání kontaktů (jedná se o dny, kdy žáci potenciálně mohli přijít do styku s COVID pozitivním žákem). Zvolíte třídu, ze které je žák, který měl pozitivní výsledek PCR testu, do pravé části přesunete žáka a kliknete na tlačítko Vyhledat kontakty.

Aplikace projde rozvrh nasazený na toto období a zobrazí seznam žáků s telefonem na zákonného zástupce, kteří dle rozvrhu mohli být v kontaktu s COVID pozitivním žákem. Výsledný výstup v požadovaném formátu s kompletními údaji pro pracovníky hygieny pak získáte kliknutím na tlačítko Export seznamu kontaktů. 

V případě dalších dotazů na toto téma prosím kontaktujte naši zákaznickou podporu.

 

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...