13

MŠMT navrhuje po vzoru Velké Británie, USA nebo Švýcarska jednoleté magisterské studium, zaměřené prakticky a přesně na oblast, o kterou se profesně zajímáte. Chce tím umožnit široké veřejnosti studovat velmi specializované disciplíny v různých etapách svého života. Po několika letech praxe se totiž potřebuje absolvent vysoké školy specializovat v daném oboru, a právě krátkodobé magisterské studium by mu mohlo v tomto směru pomoci. Zatím existují dvě varianty, jak jednoleté magisterské studiu zrealizovat. Buď by vedle klasických magisterských oborů vznikaly i obory prakticky zaměřené (jednoleté i dvouleté), nebo by krátkodobé programy studovali v rámci celoživotního vzdělávání lidé, kteří již v minulosti vysokou školu absolvovali, mají za sebou několik let praxe a potřebují se dovzdělávat.

Rektoři univerzit mají na tuto případnou novinku různé názory. Někteří se staví proti z důvodu, že náš vzdělávací systém má již bakalářské studium, které je na praxi také zaměřeno.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...