05

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy pro rok 2013 uvolnilo dotační prostředky na realizaci I. ročníku kvalifikačního Studia pedagogiky volného času dle novely zákona 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících. Zájemcům o toto studium nabízíme jedno z míst ve studijní skupině Národního institutu dětí a mládeže MŠMT.

Studium pedagogiky volného času se skládá z pěti studijních a jednoho zkouškového modulu. Každý modul je čtyřdenní, pobytový, a součástí jsou i dvě e-learningové kapitoly. Pro úspěšné absolvování studia je nutná 80% účast na prezenčních modulech, 85% splnění podmínek e-learningového studia, ústní zkouška z Komunikativních dovedností, Osobnostně-sociální výchovy, Didaktiky a obhajoba závěrečné práce. Výstupem ze studia je akreditovaný certifikát, který opravňuje k výkonu práce pedagoga volného času vykonávajícího přímou pedagogickou činnost.

Protože studium musí proběhnout a skončit v roce 2013, termíny jednotlivých modulů se konají i v průběhu letních prázdnin, což předpokládá, že pokud se ke studiu přihlásíte, zvolíte si jej pro letošní rok za svoji prioritu.

Student hradí pouze 30 % celkových nákladů na lektory, ubytování, stravování a další náklady se studiem spojené, tj. cca 15 000 Kč. Do poplatku není zahrnuta doprava.

Pokud máte o zařazení do studijní skupiny zájem, přihlašte se, prosím, prostřednictvím Vzdělávacího modulu NIDM MŠMT ( http://vm.nidm.cz/ ) na akci Studium pedagogiky volného času – I. ročník.

Formu a výstupy Studia pedagogiky volného času hodnotili velmi pozitivně sami studenti i zástupci zaměstnavatelů a vysokých škol, kteří byli přizváni v rámci projektu Klíče pro život k externí supervizi celého procesu.

Výňatky z evaluací studentů z let 2009 – 2011 a další informace a reakce studentů je možné získat na www.kliceprozivot.cz Studium pedagogiky/Očima studentů.

TERMÍNY A OBSAH STUDIA:

I. modul: 23.–26. 5. 2013 - Dynamika skupiny I.( Mgr. Renata Vordová), Aplikovaná psychologie – (Mgr.Bára Polívková) , E-learning – psychologie osobnosti (Mgr.Bára Polívková)

II. modul: 27.–30. 6. 2013 - Proseminář (Mgr Michal Vozobule), Obecná didaktika ( PhDr. Eva Lukavská Ph.D.), Aplikovaná psychologie (Mgr. Bára Polívková)

III. modul: 18.–21. 7. 2013 - Osobnostní a sociální rozvoj (Mgr. Renata Vordová) + Zadání pedagogického projektu (závěrečná práce)

IV. modul: 8. – 11. 8. 2013 - Zážitková pedagogika (Mgr. Jan Sýkora), E-learning – Legislativa v zájmovém školství (Rndr. Milan Macek, CSc)

V. modul: 3–6. 10. 2013 - Komunikativní dovednosti (Mgr. Roman Černík)

VI. modul: listopad 2013 (bude upřesněno)

Závěrečné zkoušky:

Ústní: Komunikativní dovednosti, Osobnostní a sociální rozvoj, Didaktika

Obhajoba závěrečné práce – Pedagogický projekt   

Naši lektoři i my se těšíme na Vás, vzájemné obohacování se a na spolupráci v oblasti aktivní pedagogiky.

Vlasta Faiferlíková, garantka Studia pedagogiky volného času, NIDM MŠMT



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...