30

První den ve škole obvykle bývá kratší a žáci se neučí podle stálého rozvrhu. Mohlo by Vás tedy zajímat jak tuto situaci řešit z hlediska rozvrhu ve Škole OnLine. Nabízíme Vám nyní dva možné postupy, jistě si sami vyberete ten, který je pro Vás výhodnější.

  

1. Zrušení výuky v rozvrhu (v rozvrzích žáků i učitelů bude vidět pouze náhradní zkrácená výuka):

Vytvoříte si školní akci (nebo akce, jedná-li se o více dní) s typem „s náhradním vyučováním (docházka se eviduje dle školní akce)“. Tuto školní akci je možné zaevidovat na formuláři Školní akce (menu „Rozvrh – Školní akce“). Při zadávání školní akce je nutné zadat kromě data konání, tříd a třídních učitelů i učitele, kteří budou mít ve třídě dozor. Tito učitelé pak budou mít možnost zapisovat i do elektronických třídních knih.

Dále můžete buď založit na zbytek vyučování druhou školní akci s typem „zrušení výuky“, což „odmaže“ požadované hodiny z rozvrhu. Toto je vhodné v případě, že se jedná pouze o jeden den.

Nebo můžete „smazat“ rozvrh (toto je vhodné pokud se jedná o více dní) - pro tento účel si vytvoříte prázdnou verzi rozvrhu a touto verzí rozvrhu provedete aktualizaci rozvrhu školy v požadované dny (pozor, skutečně jen v tyto dny, aby nedošlo ke smazání rozvrhu i v dalších dnech). Novou verzi rozvrhu si vytvoříte na formuláři Verze rozvrhu z menu Rozvrh - Tvorba rozvrhu. Aktualizaci rozvrhu pak realizujete na formuláři Tvorba rozvrhu (menu Rozvrh – Tvorba rozvrhu).

2. Zobrazení nahrazované výuky v rozvrhu (žáci i učitelé uvidí v rozvrhu hodiny, které jsou nahrazeny zkráceným vyučováním i hodiny, které „odpadly“):

Nejprve vytvořte na hodiny, které chcete nahradit školní akci s typem „s náhradním vyučováním (docházka se eviduje dle školní akce)“. Tuto školní akci zaevidujete na formuláři Školní akce (menu „Rozvrh – Školní akce“). Při zadávání školní akce je nutné zadat kromě data konání, tříd a třídních učitelů i učitele, kteří budou mít ve třídě dozor. Tito učitelé pak budou mít možnost zapisovat i do elektronických třídních knih.

Poté vytvořte druhou školní akci pro hodiny, které chcete zrušit a tato školní akce bude typu „zrušení výuky se zobrazením v rozvrhu“, opět zaevidujete na formuláři Školní akce (menu „Rozvrh – Školní akce“).

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...