Vstupy pro srpen 2012

43. ročník Mezinárodní fyzikální olympiády byl pro český tým úspěšný. Celkem 5 středoškoláků si z ní přivezlo 5 medailí, 4 stříbrné a 1 bronzovou. Olympiáda se konala v Estonsku ve dnech 15. až 24. července. Zúčastnilo se jí 378 soutěžících z 81 států. Nejlepší družstvo pocházelo z Čínské lidové republiky a Tchaj-wanu. České družstvo skončilo na 18. – 20. místě a z Evropské unie bylo nejlepší německé družstvo, které obsadilo 5. příčku.

V rámci projektu „Klíče pro život – Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání“ vyšel sborník o výsledcích sociologického výzkumu z oblasti průřezového tématu Zdravé klima v zájmovém a neformálním vzdělávání „Blýskání na časy? aneb sonda do života dětí ohrožených sociálním vyloučením“.

Společnost CERMAT vydala v pořadí již 12. číslo Maturitního zpravodaje, které se věnuje podzimnímu termínu maturitních zkoušek 2012. Shrnuje základní pravidla při opakování maturitní zkoušky, poskytuje rady ohledně psaní maturitních prací z českého a cizího jazyka a věnuje se nejčastějším dotazům ohledně státních maturit. Předkládá také přehled podmínek konání maturitní zkoušky žáků s přiznaným uzpůsobením podmínek pro její konání.

Ministr školství Petr Fiala se rozhodl na základě procesního auditu učinit ve svém resortu personální změny. Cílem je zdokonalit fungování úřadu a zlepšit komunikaci mezi jednotlivými útvary za účelem lepších služeb pro veřejnost.

Od září 2012 začne platit nová vyhláška, která školám umožní manipulovat s délkou přestávek a dopoledního a odpoledního vyučování. Dopolední výuka bude moci mít délku maximálně 6 vyučovacích hodin a odpolední taktéž. Přestávky bude moci zkrátit z 10 minut na 5 minut a pauzu na oběd na minimálně 30 minut.   

Strana 3 z 3První   Předchozí   1  2  [3]  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...