Vstupy pro srpen 2015

Jednou z častých situací, do které se uživatelé mohou po prázdninách dostat je zapomenutí hesla, případně uživatelského jména a tím pádem nemožnost přístupu do systému. Jak postupovat ocitnete-li se v této situaci? Řešení jsou různá podle toho, zda jste žák, rodič, učitel, či administrátor a jejich popis najdete v tomto článku.

Máte již pro školní rok 2015/2016 vytvořen rozvrh? Pak v tomto článku najdete, co doporučujeme zkontrolovat, než podle svého rozvrhu začnete 1. září naostro učit. Pokud ještě rozvrh vytvořený nemáte a teprve se na jeho tvorbu chystáte, pak si zde můžete ve stručnosti připomenout, co vše je potřeba před samotnou tvorbou nastavit a zkontrolovat. Samotnou tvorbu rozvrhu a nápovědu k ní najdete v článku Vytváříme rozvrh pro nový školní rok 2015/2016.

V souvislosti s přípravou na nový školní rok si Vám dovolujeme připomenout, kde naleznete případnou pomoc a nápovědu v případě, že si s tvorbou rozvrhu nevíte rady, či si potřebujete pouze „osvěžit“ jednotlivé kroky s ní související. Na portálu Škola OnLine je pro uživatele k dispozici záznam z webového semináře s názvem „Příprava rozvrhu pro nový školní rok“, kde Vám popíšeme základní postup při tvorbě rozvrhu a to jak „ručně“ přímo ve Škole OnLine, tak i pomocí automatického generátoru rozvrhů aSc Rozvrhy, se kterým se dokáže Škola OnLine propojit.

Zahájení školního roku bývá často spojené s příchodem nových učitelů, které je nutné zaregistrovat do školního informačního systému. Na následujících řádcích si stručně probereme důležité kroky, které je potřeba učinit v aplikaci Škola OnLine jak při příchodu nového učitele, tak při odchodu učitele, který z jakéhokoliv důvodu své působení na škole ukončil.

Upozorňujeme na volná místa ve vypsaném „Školení pedagogických pracovníků v užívání systému Škola OnLine“, které se uskuteční dne 26.8.2015 v Praze. Bližší informace ke školení a možnost registrace naleznete na tomto odkazu. Registrace je též možná na telefonu 378 229 460 nebo e-mailu hotline@skolaonline.cz

Strana 2 z 3První   Předchozí   1  [2]  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...