Vstupy pro leden 2014

Novinky ve Škole OnLine pokračují – připravili jsme pro Vás i možnost tisku přihlášek na SŠ, které velmi snadno a rychle vytisknete svým žákům přímo ze Školní matriky pomocí modulu Tiskové sestavy. Tento způsob tisku je vhodný především pokud žákům předáváte přihlášky s vyplněnými osobními údaji a známkami a školu kam se hlásí, si žáci vyplní sami. Výhoda spočívá v tom, že můžete vytisknout v několika rychlých krocích přihlášky pro všechny žáky z jedné třídy nebo i pro všechny žáky celého ročníku najednou.

Vzhledem k tomu, že se blíží konec prvního a začátek druhého školního pololetí, upozorňujeme administrátory Školy OnLine, že je třeba v předstihu provést několik drobných úkonů.

Prvním je převod úvazků na druhé pololetí, co je jednoduchý proces, kterým Vás aplikace provede, pokud si v sekci Ostatní vyberete "Převod úvazků mezi obdobími". Nápovědu k této akci najdete zde.

V nadcházejících dnech čekají základní školy zápisy do prvních tříd. Připravili jsme pro Vás v letošním roce několik novinek, které Vám usnadní práci s evidencí budoucích prvňáčků. Samotný postup jak evidovat děti se nemění a je podrobně popsán ve videonápovědě, kterou naleznete ZDE, případně v uživatelské příručce ZDE.

Blíží se konec pololetí a tedy i čas, kdy se bude definitivně rozhodovat, jaké známky přinesou žáci domů na vysvědčení. Během pololetí Vám Škola OnLine pro toto rozhodnutí připravila podklady, ale samotné rozhodování za Vás samozřejmě nevyřeší – zvláště pokud známka vychází nerozhodně.

Společnost Microsoft pořádá letos opět soutěž Office Arena. V této soutěži si žáci 2. stupně základních škol a studenti středních škol mohou otestovat své dovednosti v práci s aplikacemi Office.

Cílem soutěže je motivovat žáky základních a studenty středních škol všech krajů České a Slovenské republiky k práci s moderními informačními technologiemi a pomoci jim tak zajistit lepší pozici nejen ve škole, ale i při vstupu na pracovní trh.

Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...