05

V souvislosti s uvolňováním situace ve školství a přítomnosti některých žáků ve škole, MŠMT vydalo Soubor hygienických pokynů pro školy a školská zařízení do konce školního roku 2019/2020. Součástí materiálů je také Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění. Toto prohlášení jsme pro Vás připravili do školního informačním systému, kde jsme umožnili jeho generování přímo ze školní matriky. 

A jak prohlášení vytisknete?

Vstupte v menu Výstupy – Tiskové sestavy – Seznam sestav na záložku Tiskové sestavy Školy OnLine. Do pole pro vyhledávání zadejte klíčové slovo „prohlášení“. Zobrazí se Vám sestava s názvem „Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění“. Označte ji a klikněte na tlačítko „Kopírovat vybranou sestavu do tiskových sestav organizace“. Nezapomeňte případně v zobrazeném okně nastavit funkci pro generování sestavy např. Třídním učitelům. 

Po nakopírování sestavy vstupte v menu Evidence osob – Školní matrika – Žáci/studenti.  Prohlášení je možno vygenerovat jak pro celou třídu, tak pro jednotlivce. Dle toho zadejte kritéria pro vyhledávání dle příjmení žáka nebo názvu třídy. Po zobrazení záznamů klikněte na tlačítko s tiskárnou v pravém dolním rohu obrazovky a v zobrazeném okně Tiskové sestavy klikněte na tlačítko Generovat u sestavy s názvem „Čestné prohlášení o neexistenci příznaků…“.

 

Bližší informace a manuály se souborem pravidel souvisejících s ochranou zdraví a provozem škol do konce školního roku 2019/2020 pro jednotlivé typy škol naleznete zde.

Publikováno v: Novinky z aplikace


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...