Vstupy pro březen 2020

Elektronickou přihlášku k zápisu do 1. ročníku základní školy jsme od dnešního dne rozšířili o zasílání žádosti o odklad povinné školní docházky. Žádost je automaticky zasílána e-mailem zákonným zástupcům, kteří v rámci elektronické přihlášky vyznačí, že budou pro dítě žádat o odklad.

V souvislosti s rozhodnutím vlády se nás často ptáte, jak je to s ošetřovným pro žáky, kterým již bylo více jak 10 let. Případně zda budeme na situaci reagovat a umožníme vytisknout i Žádost o ošetřovné při péči o dítě do 13 let z důvodu uzavření výchovného zařízení (školy).

S ohledem na aktuální situaci ohledně koronaviru se Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozhodlo přistoupit k posunutí mezního termínu pro provedení individuálního sběru dat ze školní matriky a odevzdání příslušného statistického výkazu. Školy tak budou moci individuální data o žácích předávat na sběrový server MŠMT po celý duben, zatímco za standardních okolností by to bylo jen do 15. 4. 2020.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo v souvislosti s mimořádnými opatřeními vlády opatření k organizaci zápisů k povinné školní docházce pro školní rok 2020/2021. Zápisy budou dle MŠMT probíhat standardně v dubnu, ale bez osobní přítomnosti dětí ve škole.

Většina škol informuje rodiče a žáky o mimořádných událostech ve škole skrze e-maily, nebo interní zprávy ve Škole OnLine. Sdělení zaslaná touto formou si však většina adresátů nepřečte hned, ale až např. v průběhu dne, nebo dokonce za několik dní. Taková rychlost šíření obsahu však nemusí být dostačující pro všechna sdělení. Příkladem takového sdělení mohou být aktuální informace o mimořádném uzavření školy. Nemusí se přitom nutně jednat zrovna o onemocnění COVID-19, ale třeba i o výpadky v dodávkách elektřiny, nebo vody.

Mobilní telefon má dnes snad už opravdu každý a řada lidí jej nedá vůbec z ruky. Pokud proto chcete zvýšit šanci, že si zpráva rychle najde své čtenáře, doporučujeme k tomu využívat SMS. I s jejich rozesíláním Vám může Škola OnLine pomoci. Odeslání krátké textové zprávy ze školního informačního systému na mobilní telefon se přitom prakticky neliší od odeslání například e-mailu.

Strana 1 z 3První   Předchozí   [1]  2  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...