10

S návrhem rozložit českým školákům hlavní prázdniny přišla Asociace cestovních kanceláří. Jejím přáním je, aby prázdniny začínaly v různých krajích odlišně, podobně jako je tomu již nyní u jarních prázdnin. Asociace v návrhu zmiňuje období červen až září. Žák by však i nadále opouštěl školu pouze na dva měsíce. V současné době však není zcela jasné, kdo by o konkrétních termínech prázdnin na jednotlivých školách rozhodoval.

Cestovní kanceláře a agentury si od návrhu slibují především prodloužení turistické sezóny. Poukazují přitom na nízkou návratnost svých investic do ubytovacích zařízení a krátkodobou sezónní zaměstnanost v turisticky zajímavých lokalitách. „Cestovky“ v této souvislosti zmiňují i podobný princip fungování hlavních prázdnin v sousedním Německu.

Návrh však nemusí přinášet pouze samé výhody. V případě, že sourozenci navštěvují různé školy, mohlo by v krajním případu dojít i k tomu, že se nesetkají termíny prázdnin jednotlivých škol. Paradoxně by tak díky návrhu mohlo dojít i k nárůstu počtu žádostí o uvolnění žáků z výuky z důvodu konání letní rodinné dovolené.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...