12

Zajímavý obor otevřeli na Vyšší odborné škole a Střední zemědělské škole v Benešově. Žáci, studující obor Údržba golfových hřišť, se totiž věnují údržbě golfových hřišť, sekání trávy a hraní golfu.

Po skončení studia se z nich stanou hlavní greenkeepeři na některém z 82 hřišť v Česku nebo v některém z celé řady golfových resortů ve světě.

 

O údržbě golfového hřiště se ale středoškoláci v prvním ročníku učí hlavně teoreticky: jaká musí být na hřišti tráva, jak ji správně sekat a čím ji hnojit. "Musí umět zacházet s technikou, ale zjistit vše i o samotné filozofii golfu. A ten se také budou učit hrát, aby věc znali i z pohledu hráče," prohlašuje ředitelka benešovské školy Ivana Dobešová.

Více informací o studiu oboru Údržba golfových hřišť najdete na serveru IDNES.cz nebo na stránkách Vyšší odborné školy a Střední zemědělské školy v Benešově.

Lanovkáři zase studují ve Vrchlabí

Na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti ve Vrchlabí zase letos na jaře ukončí maturitou své studium první lanovkáři. Absolventi čtyřletého oboru Mechanik strojů - lanovkář budou moci kromě kompletní obsluhy lanovek a vleků pracovat i se sněžnými rolbami, skútry nebo třeba děly na zasněžování lyžařských svahů.

Poptávka po nich bude určitě velká i v zahraničí, obdobný obor totiž zatím neotevřela žádná škola v Alpách. A aby se tam čerství lanovkáři skutečně uplatnili, studují ve Vrchlabí kromě jiného i dva cizí jazyky.

Zajímavý šot o studentech - lanovkářích najdete na serveru TN.NOVA.CZ nebo na webu Střední odborné školy a Středního odborného učiliště ve Vrchlabí.

Jiří Slaný, Škola OnLine, 12.2.2010

 



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...