15

Portál Škola OnLine Vás již na počátku března článkem „Vyhláška mění způsob hlášení školních úrazů ČŠI“  upozornil, že od počátku května se mění způsob předávání hlášení o školním úrazu. České školní inspekce dnes vydala podrobnější informace o technickém způsobu předávání dat. Školy tak budou muset nově disponovat zaručeným elektronickým podpisem, stejně jako aplikací 602XML Filler, přes kterou se data budou ČŠI odesílat.
Od 1. května budou školy/školská zařízení vyplňovat záznam o úrazu v elektronické podobě. Ten bude možné vyplnit prostřednictvím aplikace 602XML Filler, kterou je možné stáhnout na www.602.cz. Data se pak přímo z tohoto formuláře odešlou přímo do informačního systému užívaného ČŠI.
Vzhledem k nutnému zabezpečení a zamezení zneužití musí být formulář ještě před odesláním opatřen zaručeným elektronickým podpisem nebo elektronickou značkou, které si škola musí v předstihu obstarat (např. Česká pošta, a. s.), viz zákon č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu a o změně některých dalších zákonů (zákon o elektronickém podpisu), ve znění pozdějších předpisů.
Přesnou podobu formuláře, stejně jako pokyny pro předávání hlášení ČŠI teprve zveřejní.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...