15

Portál Škola OnLine Vás již na počátku března článkem „Vyhláška mění způsob hlášení školních úrazů ČŠI“  upozornil, že od počátku května se mění způsob předávání hlášení o školním úrazu. České školní inspekce dnes vydala podrobnější informace o technickém způsobu předávání dat. Školy tak budou muset nově disponovat zaručeným elektronickým podpisem, stejně jako aplikací 602XML Filler, přes kterou se data budou ČŠI odesílat.
Od 1. května budou školy/školská zařízení vyplňovat záznam o úrazu v elektronické podobě. Ten bude možné vyplnit prostřednictvím aplikace 602XML Filler, kterou je možné stáhnout na www.602.cz. Data se pak přímo z tohoto formuláře odešlou přímo do informačního systému užívaného ČŠI.
Vzhledem k nutnému zabezpečení a zamezení zneužití musí být formulář ještě před odesláním opatřen zaručeným elektronickým podpisem nebo elektronickou značkou, které si škola musí v předstihu obstarat (např. Česká pošta, a. s.), viz zákon č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu a o změně některých dalších zákonů (zákon o elektronickém podpisu), ve znění pozdějších předpisů.
Přesnou podobu formuláře, stejně jako pokyny pro předávání hlášení ČŠI teprve zveřejní.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...