27
Policie ČR plánuje opět o letošních letních prázdninách velké množství silničních kontrol, jelikož červenec a srpen jsou tradičně nejrizikovější měsíce z pohledu bezpečnosti. Po celé republice budou také probíhat různé dopravně bezpečnostní akce. Zvýšená kontrola se bude týkat i posledních dní školního roku. Policie též apeluje na řidiče, aby v okolí škol jezdili se zvýšenou opatrností. Dalším rizikem je i skutečnost, že o prázdninách jezdí děti častěji na kole nebo na in-line bruslích, samozřejmostí je tedy nutnost používat ochranné přilby a reflexní prvky na oblečení.
Policie ČR má k těmto opatřením závažný důvod. O minulých letních prázdninách, kdy se stalo více než 12 tisíc dopravních nehod, totiž zahynulo v červenci 150 lidí, dalších 748 jich bylo těžce zraněno a 4821 lehce. Příčiny nehod jsou různé, nejčastěji se jedná o požití alkoholu za volantem, nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost nebo nepoužívání bezpečnostních pásů.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...