22

Už za několik málo dnů bude Ústavem pro informace ve vzdělávání opětovně spuštěn sběr dat ze školní matriky. Všechny vyšší odborné školy, střední školy, konzervatoře a základní školy budou tentokrát před data dle jejich stavu k 30. září 2010. Zásadní novinkou letošního sběru je zkrácení doby, kterou mají školy na předání dat. Vyšší odborné a střední školy musí předat individuální data ze školních matrik na určený server do 15. října 2010. Základní školy a konzervatoře mají termín předání dat prodloužen do 31. října 2010.
S ohledem na zkrácení termínu předávání dat doporučujeme již nyní začít s přípravou a kontrolou dat. Ke kontrole dat je možné využít kontrolní mechanismy, které jsou dostupné přímo v aplikaci Katedra. Po odstranění všech takto zjištěných chyb můžete přistoupit i k testovacímu předání dat na zkušební server https://profa.uiv.cz/matrikas.

Pro školy, které využívají školského informačního systému Škola OnLine – Katedra jsou připraveny následující informační zdroje:

V případě zájmu školy o proškolení svých pracovníků nejen v oblasti vedení školní matriky, je možné též realizovat školení vedená kvalifikovanými lektory.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...