19
Tisk vysvědčeníV následujících dnech se na všech školách začnou ve velkém tisknout vysvědčení a výpisy z vysvědčení. Především pro školy, které dosud plně nevyužívaly možnosti tisku těchto důležitých dokumentů, jsme připravili zcela novou videonápovědu. Během několika minut se tak přívětivou formou seznámíte nejen se způsobem práce s formulářem pro definici vysvědčení, ale i se samotným procesem tisku.
Pro správný tisk vysvědčení je neméně důležitá i vhodná volba tiskopisu vysvědčení a vzoru dokumentu. Tuto problematiku Vám pak osvětlí již dříve na portálu Školy OnLine publikovaný článek „Tiskněte vysvědčení na bianco formuláře“.
Především v tomto období jsou aktuální též různé výpisy a přehledy hodnocení a docházky žáků. I s tímto Vám aplikace Katedra pochopitelně pomůže. Využít můžete například vzor dokumentu „Klasifikace a docházka žáků třídy“, který je možné generovat z menu „Ostatní – Dokumenty“. Velmi cenné údaje však poskytují i tzv. ředitelské výpisy o hodnocení a docházce, které naleznete v menu „Docházka – Ředitelské výpisy“ nebo „Hodnocení – Ředitelské výpisy“.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...