07

Pro 3. čtvrtletí jsme pro Vás připravili novou funkčnost, o kterou jste projevovali zájem. Jedná se o možnost zadávat čtvrtletní hodnocení žáků. Čtvrtletní hodnocení je možné také zobrazovat v přístupech žáků a rodičů přímo v aplikaci.

Co je potřeba udělat, aby učitelé mohli čtvrtletní hodnocení zadat? Postačí v menu Administrace - Nastavení - Parametry aplikace, v aplikačních parametrech (mohou nastavovat pouze osoby s rolí administrátora), v kategorii "Uzávěrka" nastavit parametr "Čtvrtletní hodnocení" na hodnotu "Ano". Od té chvíle mohou učitelé v menu Hodnocení - Uzávěrka - Uzávěrka učitele vybírat nejen první a druhé pololetí, ale i první a třetí čtvrtletí a zadávat zde známky. Vzhledem k tomu, že se nejedná o oficiální (legislativou stanovené) hodnocení, je možné zde vybírat i známky "mezi", tedy například "1-" (horší jednička), nebo "2-3" (mezi dva až tři) a podobně. Také je možné doplnit slovní hodnocení.

A co je nutné nastavit, pokud chcete čtvrtletní hodnocení zobrazovat i žákům a rodičům? Opět postačí v menu Administrace - Nastavení - Parametry aplikace, v aplikačních parametrech (mohou nastavovat pouze osoby s rolí administrátora), v kategorii "Hodnocení" nastavit parametr "Zobrazovat čtvrtletní hodnocení v žákovské" na hodnotu "Zobrazovat". Po jeho zapnutí přibude rodičům a žákům na výpisu hodnocení sloupec se čtvrtletní známkou: 

Ze zadaného čtvrtletního hodnocení lze také získat tiskové výstupy a to pomocí tiskových sestav "Klasifikace žáků třídy ve čtvrtletí (pro rozstříhání)", "Klasifikace žáka ve čtvrtletí"(která je určena pro tisk čtvrtletního hodnocení jednotlivým žákům v podobě vysvědčení ve formátu A5) a také sestavu "Klasifikace žáků třídy ve čtvrtletí (max. 22 předmětů)". Všechny tyto sestavy najdete v Tiskových sestavách ve složce Hodnocení - Čtvrtletní hodnocení.

Publikováno v: Novinky z aplikace


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...