Vstupy pro říjen 2017

V průběhu října jsme úspěšně absolvovali maraton s názvem Roadshow pro školy pořádaný společností Microsoft, v rámci kterého jsme navštívili všechna krajská města České republiky. Rádi bychom Vám všem poděkovali za účast a příjemnou atmosféru na těchto setkáních.

V listopadu jsme pro Vás připravili blok školení věnovaný tématům používání aplikace Škola OnLine pro administrátory, Tvorba rozvrhu a suplování a v neposlední řadě základy práce s tiskovými sestavami a jak na jednoduché úpravy tiskových sestav. Podrobnější popisy a přihlášky k jednotlivým školením naleznete v sekci Školení.

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů, též nazývané jako GDPR, dopadne v květnu příštího roku i na školy. Pojďme si nyní povědět o čem toto evropské nařízení pojednává a jak na něj můžete připravit Vaši školu.

Během září jsme pro Vás do aplikace zapracovali několik novinek, na které bychom Vás nyní rádi upozornili. Po grafických změnách (nové menu a vzhled) jsme připravili i několik novinek hlavně pro zákonné zástupce.

Na všechny mateřské, základní, střední, konzervatoře, vyšší odborné školy, školní družiny a školní kluby, které navštěvují žáci s přiznanými podpůrnými opatřeními ve stupni 2 až 5, se vztahuje povinnost předávat MŠMT statistický výkaz R 43-01. V tomto článku se podíváme jak správně evidovat v systému Škola OnLine jednotlivá doporučení tak abyste jej následně bez problému předali ve formě individuálních anonymizovaných statistických dat na servery MŠMT.

Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...