Vstupy pro září 2010

Upozorňujeme všechny školní administrátory systému Škola OnLine, že proběhne školení na práci se školní matrikou a elektronické předávání dat ÚIV, a to na třech střediskových školách Školy OnLine . Školení provedou zkušení školitelé ze ŠKOLA ONLINE a.s. Dozvíte se o všech úskalích předávání dat na ÚIV včetně letošních novinek a budete moci probrat své specifické potíže s naším školitelem.

 

ŠKOLA ONLINE a.s. se od středy 29. září do pátku 1. října účastní veletrhu Vzdělání a řemeslo 2010 na českobudějovickém výstavišti. Pokud se budete chtit dozvědět více o novinkách v naší nabídce, zeptat se na možnosti přechodu na některé z našich aplikací nebo třeba navázat obchodní spolupráci, navštivte náš stánek v pavilonu B1, a to ve středu a ve čtvrtek od 9.00 do 17.00 a v pátek od 9.00 do 16.00. Těšíme se na viděnou.

Jiří Slaný, Škola OnLine, 29.9.2010

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš na včerejší tiskové konferenci představil nový návrh platových tarifů pro pedagogické pracovníky. Nový platový model, na který bylo vyčleněno 2,1 miliardy korun, by měl zaručit dorovnání platů na 20 tisíc korun hrubého všem kvalifikovaným pedagogům.

Už za několik málo dnů bude Ústavem pro informace ve vzdělávání opětovně spuštěn sběr dat ze školní matriky. Všechny vyšší odborné školy, střední školy, konzervatoře a základní školy budou tentokrát před data dle jejich stavu k 30. září 2010. Zásadní novinkou letošního sběru je zkrácení doby, kterou mají školy na předání dat. Vyšší odborné a střední školy musí předat individuální data ze školních matrik na určený server do 15. října 2010. Základní školy a konzervatoře mají termín předání dat prodloužen do 31. října 2010.
Ministr školství, Josef Dobeš, nechal provést audit, který ukázal, že Ministerstvo školství ČR čerpá peníze ve srovnání s ostatními resorty nejpomaleji. Manažeři této sekce tedy zcela selhali. Ministr již dokonce kvůli této situaci odvolal Jana Vitulu, jejího ředitele. Jeho nástupcem se stal Jaroslav Kuba, který dříve pracoval na ministerstvu jako šéf analyticko-koncepčního odboru a také jako prorektor ČVUT.  Do sekce pro čerpání evropských peněz proto nyní nastupuje krizový management, který by měl celou situaci vyřešit.
Strana 1 z 4První   Předchozí   [1]  2  3  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...