14

Úředníci Evropské Unie se vracejí do škol, kde dříve studovali... To není zpráva o tom, že si tito zaměstnanci evropských institucí musí doplnit vzdělání, ale informace o projektu Back to School (Zpátky do školy), v rámci kterého během pátku 15. května celkem 65 českých pracovníků úřadů EU navštíví své bývalé střední školy a setkají se zde se studenty.

Projekt je iniciativou Evropské komise, která si klade za cíl přiblížit Evropskou unii studentům středních škol a dát jejím institucím tvář prostřednictvím setkání s krajany pracujícími pro Evropskou unii. Ti budou se studenty mluvit nejen o Unii jako takové, ale také o zkušenostech, které jim práce pro evropské instituce přinesla.

Letos je uvedená iniciativa pořádána v rámci projektu Spring Day for Europe  - Jaro Evropy 2009, který si klade za cíl povzbudit školy, aby si jeden či více dní v kalendáři vyhradily na organizaci akcí, zaměřené na debatu věnovanou evropským tématům.

Projektu Back to School, organizovaného ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, se v letošním roce zúčastní i česká ministryně školství Miroslava Kopicová, která bude mít možnost pohovořit o EU se studenty Gymnázia v Kadani od 14 hodin, či ministr pro evropské záležitosti Štefan Füle, jenž zamíří debatovat od 10 hodin na Gymnázium v Karlových Varech. Zastoupení Evropské komise v ČR bude reprezentovat její vedoucí Irena Moozová, která se od 10.50 podělí o své zkušenosti vyplývající z práce pro Evropskou komisi se studenty Anglického gymnázia (The English College in Prague).

Publikováno v: Obecné


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...