16

Již pátým rokem se pátrá po hrdinech z řad školáků. Hledání probíhá tradičně taktovkou projektu Dětský čin roku. Projektu, který si klade za cíl podporovat konání dobra mezi školáky a nabádat k šíření zajímavých příběhů.

Do projektu se mohou zapojit všechny děti, které udělaly něco dobrého a do poloviny září sepíší svůj příběh. Ten je pak ještě nutné stihnout doručit nadačnímu fondu a to buď poštou či prostřednictvím webových stránek. Komise expertů následně vybere skupinu semifinalistů ve vyhlašovaných kategoriích. V průběhu listopadu pak dětská porota rozhodne, kdo 1. prosince na pražské Staroměstské radnici převezme ocenění a věcnou odměnu.

S projektem je od samého počátku spjat i herec Aleš Háma, který je zároveň zastává funkci čestného místopředsedy. Patrony jednotlivých kategorií Dětského činu roku 2009 jsou: záchrana lidského života – Jan Révai, pomoc v rodině – Jitka Čvančarová, pomoc jiným dětem – Vendula Svobodová, pomoc ostatním lidem – Jiří Ježek, pomoc přírodě – Petra Černocká, dobrý nápad – Josef Klír.

Další infromace a přesné podmínky je možné nalézt na webových stránkách Dětský čin roku.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...