02

Od začátku listopadu 2009 mohou všichni uživatelé systému Škola OnLine začít využívat nový modul, nazvaný Výukové zdroje. Zatím byla většina funkcí v systému Škola OnLine zaměřena především na zpracování veškeré nezbytné školní agendy; nový modul však přináší první přímou podporu výuky v oblasti využití elektronických výukových materiálů.

 

Co nového Výukové zdroje nabízí?
Základním problémem většiny učitelů, kteří v dnešní době používají k tvorbě příprav na výuku, výpočetní techniku bývá především bezpečné uložení, organizace samotných výukových materiálů a jejich zpřístupnění žákům tak, aby se v případě zájmu mohli studiu těchto materiálů věnovat i z domova. Škola OnLine přichází na pomoc s jedinečným řešením: v rámci modulu Výukové zdroje nabízí každému učiteli jeho soukromé úložiště libovolných výukových materiálů a jejich jednoduché zpřístupnění žákům.

Velkou výhodou tohoto řešení je vazba na ostatní evidence v systému Škola OnLine. Každý učitel si tak může vytvořit svoje portfolio výukových materiálů pro konkrétní předmět nebo pro každou vyučovací hodinu a poté je libovolně zpřístupňovat žákům. Ti tak mají jedinečnou možnost využít tyto materiály např. v prostředí vlastního domova při přípravě na zkoušení, písemnou práci nebo průběžné studium probírané látky.

Podpora interaktivních tabulí
Díky podpoře zřizovatelů škol a finančním prostředkům z evropských fondů se postupně dostávají do řady škol interaktivní tabule společně se softwarovým vybavením, které umožňuje vytvářet zajímavé interaktivní výukové materiály pro použití při výuce. Společně s modulem Výukové zdroje se pak vyučujícím dostává do rukou silný nástroj, díky kterému mohou na těchto výukových materiálech pracovat téměř kdekoliv a svou práci si vždy uložit do svého soukromého úložiště v systému Škola OnLine. Samozřejmostí je přístup k těmto materiálům přímo při výuce s využitím interaktivní tabule, popř. jejich zveřejnění žákům prostřednictvím Internetu.

Vyzkoušení modulu zcela zdarma
Společnost Škola OnLine nyní přichází se zajímavou nabídkou, kdy umožňuje všem stávajícím i novým zákazníkům vyzkoušet si tento modul do konce roku 2009 zcela zdarma a poznat tak veškeré jeho výhody, které pomáhají v rozvoji komunikace a vzdělávání mezi školou a jejími žáky i jejich rodiči. Od začátku listopadu mají již všechny stávající školy tento modul automaticky v systému Škola OnLine k dispozici a mohou jej začít bez jakýchkoliv omezení využívat.

 

Tým Škola OnLine, 2.11.2009



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Program je spolehlivý, ale i přesto v případě nejasností jsou tvůrci vždy ochotni ihned poradit a vyřešit problém.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...