17
Ústav pro informace ve vzdělávání vydal novou publikaci s názvem „Co se změnilo v českém školství“. Autoři se v ní zaobírají především novými trendy a změnami ve školství v období posledních pěti let, tj. od školního roku 2003/04 do školního roku 2008/09. Jednotlivá témata jsou zpracována nejen z hlediska vzdělávacího, ale i demografického, ekonomického a mezinárodního.

Publikace je členěna do 27 kapitol a věnuje se např. poklesu počtu žáků na úrovni středoškolského vzdělávání a z toho vyplývající nevytížené kapacitě škol, absolventům středních škol a jejich uplatnění na trhu práce, výuce cizích jazyků, vzdělávání cizinců, vzrůstajícímu významu vysokého školství, otázce kvalifikovanosti učitelů, feminizaci českého školství či platům českých učitelů.

Představovaná publikace je jedinečná tím, že jako první podává retrospektivní pohled na české školství v posledních několika letech. Textová část s výrazně vyznačenými hlavními závěry je doplněna barevnými grafy a tabulkami. Publikace je určena pro laickou i odbornou veřejnost, její předností by měla být přehlednost, stručnost a možnost rychle nalézt důležité informace.

Publikaci „Co se změnilo v českém školství“ je možné získat v elektronické podobě na webových stránkách ÚIV.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...