07
Sexuální výchova patří z hlediska výuky k nejobtížnějším a nejpotřebnějším tématům, přesto školám dosud chyběl komplexní metodický materiál, to se má však nyní změnit. Ministerstvo školství na tuto problematiku reaguje vydáváním příručky „Sexuální výchova - vybraná témata, kde jsou některé problémy rozpracovány v příspěvcích odborníků a doplněny nejčastějšími otázkami a odpověďmi na ně.

„Správně uchopit téma sexuální výchovy není pro učitele nic jednoduchého. Obtížnost je způsobena zejména faktem, že se toto téma prolíná více předměty a vyžaduje komplexní přístup v rámci celé školy. Cílem nově vydávaného metodického materiálu je upozornit na širší souvislosti sexuální výchovy, na její sociální, psychologické, biologické i etické aspekty,"  vysvětluje ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslava Kopicová.

V materiálu jsou obsaženy způsoby začlenění sexuální výchovy do dokumentů školy, rozložení témat do jednotlivých ročníků s ohledem na věková specifika dětí, zohledněna je i spolupráce školy s rodiči, význam etického přístupu a řada dalších doporučení a podkladů pro efektivní realizaci sexuální výchovy.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...