20

Miroslava Kopicová, ministryně MŠMT, navrhuje zařadit děti od dvou let věku do mateřských škol. V České republice je totiž lokální nedostatek zařízení denní péče o děti mladší tří let. Pokud vláda návrh Kopicové schválí, přijímání dvouletých dětí podle nové právní úpravy by bylo možné nejdříve od září 2011.

Mateřské školy sdružují děti od tří do šesti let věku, ve výjimečných případech mohou být do školek přijímány i děti mladší. To požadují rodiče (někdy i obce) zejména kvůli nedostatku jeslí. "Je proto třeba stanovit konkrétně dolní hranici pro přijetí do mateřské školy bez možnosti výjimky," uvádí se v ministerském návrhu řešení denní péče o děti do tří let věku.

V případě změn ministerstvo školství zdůrazňuje, že navržené změny si také vyžádají zvýšené finanční prostředky ze státního rozpočtu. Zařazení dvouletých dětí do mateřských škol je jednou z variant, ministerstvo školství se nebrání diskuzi o širší reformě předškolní péče. Zároveň navrhuje odbornou debatu o možnostech sjednocení veškeré předškolní péče pod jedno ministerstvo.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...