23

V pořadí již 12. ročník Bambiriády, konaný pod názvem "Tvůj průvodce volným časem", zaštítili na celostátní úrovni paní Livia Klausová, manželka prezidenta republiky, premiér Jan Fischer, ministr obrany Martin Barták, ministryně školství Miroslava Kopicová a armádní generál Vlastimil Picek, náčelník Generálního štábu AČR. Organizátoři této celostátní akce se od 20. do 23. května ve 13 městech ČR (České Budějovice, Cheb, Chomutov, Chrudim, Jihlava, Liberec, Náchod s pobočkou v Rychnově nad Kněžnou, Ostrava s pobočkami Frýdek-Místek, Havířov a Třinec, Plzeň, Praha, Příbram, Zábřeh na Moravě a Zlín) ujmou rolí průvodců volným časem dětských návštěvníků bambiriádních areálů.

Celostátním pořadatelem této akce je Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) s podporou MŠMT, Zastoupení Evropské komise v ČR a Ministerstva obrany ČR. Prostřednictvím živých ukázek zde budou zájemcům nabídnuty ukázky rozmanité celoroční činnosti jako smysluplná alternativa k zájmovým kroužkům a sportovním tréninkům.

Pořadatelé chystají pro návštěvníky různé hry a soutěže, kouzla, létání na laně, projížďku na koních, střílení z luku a kuše, výrobu sádrových masek, keramickou dílnu, malování a batikování, jízdu na čtyřkolkách, vystoupení dětských a mládežnických folklorních, tanečních, pěveckých a divadelních skupin, lanové aktivity, koně, ukázky historického šermu i hrátky pro nejmenší, vodácké programy, dětské divadlo, netradiční míčové hry, pódiová vystoupení, stolní a deskové hry atd.

Vstupné na Bambiriádu je tradičně zdarma.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...