09

ODS, TOP 09 a VV, tj. 3 politické strany jednající o vládě ČR, usilují o zavedení školného na veřejných vysokých školách. Výše školného by měly mít možnost ovlivňovat samy školy, zasahovat by mohl i stát podle oborů, které chce podporovat, nemělo by však překročit hranici 10 tisíc korun za semestr. O konkrétní podobě a způsobu placení se bude nadále jednat. ODS a VV navrhují, aby školné spláceli absolventi až z platu ze zaměstnání, které po absolvování školy získají, naopak TOP 09 navrhuje, že by si jej mohli platit studenti již v průběhu studia. Dle ankety vyšlo ze strany veřejnosti najevo, že 66% dotazovaných souhlasí se zavedením školného a 34% nikoliv.

Velkým odpůrcem zavedení školného je ČSSD, která by chtěla nalézt jiné způsoby financování vysokého školství, neboť dle jejich názoru by odložené školné pouze zvýšilo zadluženost mladých lidí na začátku jejich životní kariéry.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...