24
Blíží se konec 2. pololetí a řada administrátorů systému Škola OnLine bude řešit, jak co nejjednodušeji vyřešit v aplikaci Katedra výuku posledních dnů ve školním roce 2009/2010. Rozvrh hodin pro tyto dny je vhodné vytvořit prostředním školních akcí s typy „s náhradním vyučováním (docházka se eviduje dle školní akce)“, při kterém se vytvoří absence zdrojů, původní vyučovací hodiny dané výuky zůstanou, pouze budou nahrazeny školní akcí, a „zrušení výuky“, kdy se vyučovací hodiny opravdu zruší. Školní akci je možné zaevidovat na formuláři „Školní akce“, ke kterému se dostanete přes menu „Rozvrh – Školní akce“. Při zadávání školní akce je nutné zadat kromě data konání, tříd a třídních učitelů i učitele, kteří budou mít ve třídě dozor. Tito učitelé pak budou mít možnost zapisovat i do elektronických třídních knih.

V rámci jednoho dne zadáme 2 školní akce, viz následující příklad:

Předpokládejme, že 28. června probíhá výuka 6 vyučovacích hodin, vy ji však požadujete zkrátit na první čtyři vyučovací hodiny. Na 1. až 4. vyučovací hodinu zadáte školní akci s typem „s náhradním vyučováním (docházka se eviduje dle školní akce)“, na 5. až 6. vyučovací hodinu použijete školní akci s typem „zrušení výuky“, u níž můžete na záložce „ostatní“ realizovat i zápis do třídní knihy. Stejným způsobem vyřešíte i 29. června. Poslední den školy, tj. u většiny škol 30. června, zaevidujete obdobným způsobem. Na 1. vyučovací hodinu, ve které předává třídní učitel žákům vysvědčení, založte dle školní akce s typem „s náhradním vyučováním (docházka se eviduje dle školní akce)“ a na zbylé vyučovací hodiny tohoto dne zadejte školní akci s typem „zrušení výuky“, u níž můžete na záložce „ostatní“ také realizovat zápis do třídní knihy.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...