25
V roce 2014 se plánuje otevřít v Plzni pobočku pražského soukromého gymnázia PORG. Tuto vizi představil ředitel a spoluzakladatel této školy, Václav Klaus mladší, syn prezidenta ČR. Nyní již tyto pobočky fungují v Praze a Ostravě. Plzeň byla zvolena z důvodu, že se zde nachází Škoda JS, velký sponzor, který již poskytnul 40 milionů korun. Firma dále sponzoruje i technické fakulty ZČU či ČVUT nebo plzeňskou Techmánii.
Školné by nemělo přesáhnout 100.000 korun za rok, jeho část by byla použita na zaplacení kvalitních zahraničních učitelů. Neplatili by jej však všichni studenti, dle finanční situace školy a úrovně nadaných žáků by bylo některým rodinám umožněno školné neplatit. Pobočka tohoto gymnázia by mohla být založena i tak, že by PORG převzal jinou, už fungující školu, která by ovšem musela mít moderní a kvalitní budovu nebo excelentní profesorský sbor.
nolink:


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...