07
V loňském roce žilo v České republice zhruba 121.000 patnáctiletých, avšak příští rok se má toto číslo snížit na 96.000 a v roce 2015 dokonce na necelých 90.000.  Kraje, které financují střední školy, tedy začínají řešit problém snižujícího se počtu žáků na středních školách. V důsledku toho by se měly školy nebo obory slučovat, jiné návrhy se týkají zpřísnění přijímacího řízení, případně přetváření škol na centra vzdělávání dospělých. Zpřísnění přijímacího řízení by zároveň pomohlo i výběrovým školám, zejména gymnáziím, neboť v posledních letech byly nuceny kvůli snižování počtu uchazečů přijímat žáky s velmi podprůměrným prospěchem.

Nemělo by však dojít ke stavu, který již dříve zažily některé mateřské školy. Ty se rušily kvůli klesajícímu počtu dětí, a když nastoupily silnější ročníky, začaly chybět kapacity. Tato situace by však již nastat neměla, neboť jsou provedeny statistiky počtu dětí, kolik se jinak narodilo v loňském roce a kolik jich za patnáct let nastoupí na střední školy.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...