14

MŠMT poskytne 2,2 miliardy korun z evropských fondů na zřízení tzv. science learning center v rámci výzvy „Popularizace, propagace a medializace vědy a techniky“. Cílem těchto center v zahraničí je představit zábavnou formou vědu a techniku široké veřejnosti. Tento druh formy představení je volen s ohledem na skutečnost, že matematika, fyzika a chemie patří mezi žáky k tradičně méně oblíbeným předmětům. To je i důvod, proč se na technické obory hlásí méně uchazečů než na humanitní fakulty.

Nově vznikající centra budou mít za úkol přiblížit stávající vědu a techniku s jejich nejnovějšími výsledky. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet různé pokusy a objevování přírodních a technických zákonitostí. Centra jsou určena nejen školám a rodinám s dětmi, ale i odborné a široké veřejnosti. Jejich dalším posláním je motivovat žáky pro studium technických oborů a představit aktuální pokroky ve vědě a technice.

Na vznik a rozvoj těchto center měly vysoké školy a vědecké instituce možnost do konce června žádat o příspěvky z Operačního programu „Výzkum a vývoj pro inovace“. Úspěšné projekty, které budou vybrány z 32 projektů zaslaných na MŠMT, si poté mezi sebou rozdělí 2,2 miliardy korun.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...