10
Evidence úrazůNa základě změny legislativy mají školy od 1. května 2010 povinnost odesílat data o úrazech v elektronické podobě na ústředí České školní inspekce. Školní informační systém Škola OnLine přináší nyní všem školám jedinečnou možnost předávat veškerá data přímo z prostředí jim blízkého informačního systému.
Novinka zásadním způsobem zjednodušuje proces předání dat o úrazech dětí, žáků a studentů České školní inspekci. Až dosud totiž musely školy data předávat výhradně přes elektronický formulář vytvořený v aplikaci 602 XML Filler, která je na školách jinak velmi málo užívaná. Pověření pracovníci školy následně byli nuceni složitě přepisovat údaje o žácích a jejich zákonných zástupcích ze školní matriky do zmiňovaného elektronického formuláře. Data na závěr ještě bylo nutné podepsat zaručeným elektronickým podpisem, o který škola každoročně žádala některou z certifikačních autorit a které odváděla též pravidelně poplatky za jeho užívání.
Vedením evidence úrazů v systému Škola OnLine se proces předávání dat výrazně zjednodušuje. Evidence úrazů probíhá totiž výhradně ve školním informačním systému, který jsou zaměstnanci školy naopak zběhlí rutině užívat. Celý proces evidence úrazů je též těsně provázán se školní matrikou, ze které automaticky přebírá veškeré dostupné údaje o žákovi a jeho zákonném zástupci. Po vyplnění záznamu o úrazu v systému Škola OnLine je možné vyvolat jeho přenos do informačního systému InspIS České školní inspekce.
Při vedení evidence úrazů přes nejrozšířenější webový školní informačním systému Škola OnLine zcela odpadá užívání aplikace 602 XML Filler, každoroční nakupování zaručeného elektronického podpisu, stejně jako složité přepisování dat mezi systémy. Na základě údajů o úrazech v systému evidovaných je možné tisknout rozličné tiskové výstupy, které mohou sloužit například jako podklady pro pojišťovnu, komunikaci se zákonnými zástupci atd.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Program je spolehlivý, ale i přesto v případě nejasností jsou tvůrci vždy ochotni ihned poradit a vyřešit problém.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...