13

Školní družina
Pokud se zabýváte vedením a řízením školní družiny a přemýšlíte, jak vše zefektivnit a zjednodušit, máme pro vás řešení. Používejte školní informační systém Škola OnLine, který jako první systém na trhu disponuje novým modulem Školní družina / Školní klub.

Nový modul umožňuje kompletní vedení školní družiny (školního klubu) a správu souvisejících evidencí v elektronické podobě. Modul Školní družina / Školní klub umožňuje evidovat vychovatele a vedoucí vychovatele, spravovat oddělení (skupiny) školní družiny (školního klubu) včetně zařazení a vyřazování jednotlivých žáků/studentů, evidovat příchody a odchody žáků a také vést a kontrolovat přehledy výchovně vzdělávací práce.
Podrobnější informace o novém modulu Školní družina / Školní klub můžete získat jak v tomto článku, tak také přímo v aplikaci Škola OnLine, kde je pro vás tento modul k dispozici až do konce roku 2010 zcela zdarma. Zájemci o využívání modulu Školní družina od roku 2011 si jej mohou objednat na telefonním čísle 378 229 460 nebo e-mailem na adrese obchod@skolaonline.cz.
Bližší popis jednotlivých evidencí v novém modulu Školní družina / Školní klub:
Evidence vychovatelů a vedoucích vychovatelů
Modul umožňuje evidovat vychovatele a vedoucí vychovatele odděleně od ostatních uživatelů aplikace. Údaje evidované u vychovatelů jsou obdobné jako údaje evidované u učitelů. Vedoucí vychovatelé mají právo zakládat a mazat jednotlivé vychovatele a udělovat jim přístup do aplikace.
Evidence oddělení/skupin
V rámci modulu je k dispozici nová evidence oddělení (skupin) existujících v dané školní družině (školním klubu). Každému oddělení (skupině) lze přidělit vychovatele s platností „od – do“ a určit žáky/studenty, kteří pravidelně docházejí do oddělení. Žáci mohou být zařazeni ve více odděleních (skupinách) a mohou mezi jednotlivými odděleními libovolně přecházet. Vedoucí vychovatel má správu oddělení (skupin) plně ve své pravomoci.
Evidence informací o žákovi/studentovi v oddělení
Každý vychovatel daného oddělení (skupiny) může spravovat údaje o žácích zařazených do daného oddělení (skupiny). Veškeré důležité osobní informace o žákovi (jako jsou např. kontakty na zákonné zástupce a informace o zdravotním stavu žáka) se přebírají ze školní matriky. Kromě údajů ze školní matriky jsou v modulu evidovány další údaje spojené přímo se školní družinou (školním klubem). U jednotlivých žáků lze například na úrovni jednotlivých dnů v týdnu evidovat standardní odchody ze školní družiny (školního klubu) a zároveň evidovat v doprovodu koho příslušný žák odchází. Dále modul umožňuje evidovat u jednotlivých žáků jejich příchody a odchody do mimoškolních zájmových útvarů (kroužků, tréninků ve sportovních klubech apod.), aby měl příslušný vychovatel přehled o absenci žáků v oddělení.
Nebo spíš takto: Evidence příchodů a odchodů žáků
Pro evidenci docházky ve školní družině (školním klubu) je nutné vést tzv. „Docházkový sešit“. Nový modul plně nahrazuje tento dokument a díky novému formuláři umožňuje vést evidenci příchodů a odchodů jednotlivých žáků v rámci oddělení. Navíc umožňuje vložit k příslušnému příchodu/odchodu poznámku, kam lze zaevidovat informaci o tom, kdo si příslušného žáka ze školní družiny odvádí. Kromě evidence příchodů/odchodů žáků pravidelně navštěvujících školní družinu (školní klub) umožňuje modul evidovat i žáky, kteří do školní družiny (školní klubu) nedocházejí pravidelně
Přehled výchovně vzdělávací práce
Součástí dokumentace školní družiny (školního klubu) je rovněž „Přehled výchovně vzdělávací práce“. I na tento přehled nový modul myslí a obsahuje speciální formulář pro evidenci výchovně vzdělávací práce. Díky němu může vychovatel daného oddělení (skupiny) ve školní družině (školním klubu) evidovat jednotlivé činnosti. Přehled výchovně vzdělávací práce je evidován po kalendářních týdnech a lze zadávat několik druhů činností (Činnost odpočinková, Činnost zájmová a rekreační, Příprava na vyučování a Jiné činnosti). Pro každý týden lze rovněž vložit libovolné další poznámky. Samozřejmostí je zobrazení nepřítomných žáků na základě záznamů v evidenci příchodů a odchodů žáků.
Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...