03
Ve školním roce 2010/2011 nastupuje do prvních ročníků o více než 16.000 žáků méně než v loňském školním roce, proto MŠMT navrhlo krajům, aby začalo postupně slučovat a rušit některé střední školy. Pokles žáků se týká hlavně středních odborných škol a učilišť, gymnázií se demografický pokles dotknul nejméně. Důsledkem této situace je nenaplněnost škol a drahost jejich provozu. Naproti tomu na základní škole přibude 3.000 prvňáčků oproti loňskému školnímu roku, mateřské školy přiberou letos o 16.000 dětí více.

K tomu, jakých škol by se případné rušení týkalo, mohou krajům napomoci výsledky státních maturit či ukázkový model ideální školy, který bude MŠMT představovat školám na podzim. Pokles počtu žáků v brzké době dorazí také na vysoké školy.

Kraje se však zatím stavějí k rušení či slučování škol pasivně, neboť se jedná o velmi citlivou záležitost pro žáky, učitele i rodiče.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...