08
Ve dnech 11. až 14. října proběhne na 1225 školách maturitní generálka, jedna z posledních etap přípravy reformy maturit. Žáci, kteří budou v letošním školním roce maturovat, tak dostanou příležitost vyzkoušet si testy a písemné práce společné části maturitní zkoušky, zároveň by si měli ujasnit předmětovou skladbu své maturity. Učitelé se seznámí s organizací těchto zkoušek a s tím, co obnáší jejich funkce, tj. maturitní komisaři, zadavatelé zkoušek, hodnotitelé písemných prací, na které byli v uplynulém roce školeni.

V tomto týdnu probíhá distribuce zadání zkoušek na školu, v týdnu od 11. do 14. října dojde k administraci zkoušek a nakonec bude následovat hodnocení písemných prací na školách, které potrvá do 22. října. Centrální zpracování výsledků bude hotové do konce října.

Účast škol na maturitní generálce je dobrovolná a účastní se jí 96% škol. Tři čtvrtiny zkoušek si žáci vybrali v základní úrovni. Všichni žáci povinně konají zkoušku z českého jazyka a literatury, pro povinnou a nepovinnou zkoušku mají na výběr mezi cizím jazykem a matematikou. Cizí jazyk si v rámci maturitní generálky vyzkouší 90% žáků (AJ – 76%, NJ – 20% a ostatní jazyky – 4%), matematiku 45% žáků.

Celkové náklady na realizaci maturitní generálky dosáhnou 120 milionů korun, z toho 39 milionů je určeno na odměny učitelů.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...