13

Stejně jako už bezpočet internetových serverů a webových aplikací, tak i Škola Online končí s podporou Internet Explorer verze 6 od firmy Microsoft z bezpečnostních a technologických důvodů.

Vzhledem k pokračování trendu ve vylepšování uživatelského prostředí systému Škola OnLine a jeho zrychlování, hodlá Škola OnLine využívat modernější a pokročilejší funkce novějších prohlížečů. Z tohoto důvodu Škola OnLine ukončuje k 1.11.2010 podporu již 9 let starého internetového prohlížeče Microsoft Internet Explorer verze 6. Společnost Microsoft sice plánuje jeho podporu až do roku 2014, nicméně se již žádným způsobem nebude věnovat vylepšování a úpravám tohoto prohlížeče pro moderní standardy jako je CSS 3 a HTML5, bude řešit pouze základní bezpečnostní chyby. 
 
Hlavní důvody vedoucí k ukončení podpory prohlížeče Internet Explorer 6:
 - nesplňuje požadavky kladené na moderní prohlížeče
 - nezajišťuje bezpečnost
 - může zobrazovat chybně obsah některých stránek
 - brání použití moderních technologií
 - stále klesá počet uživatelů používajících tento prohlížeč
 
Platí, že i nadále budete moci v prohlížeči Internet Explorer 6 systém Škola OnLine provozovat, nicméně Škola OnLine již nebude řešit problémy ze zobrazením  nebo nesprávnou funkčností některých formulářů v tomto prohlížeči. Nově vytvářené a uváděné funkce Školy OnLine budou určené pro novější prohlížeče, které jsou rychlé a bohaté na funkce.

Uživatelům mající nainstalovaný prohlížeč Internet Explorer 6 doporučujeme přechod na jeho nástupce a to buď Internet Explorer 7.0 nebo Internet Explorer 8.0, popř. využít některý z alternativních internetových prohlížečů jako je např. Mozilla Firefox.

Tým Školy OnLine



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...