20
V Plzeňském kraji vznikl speciální portál „Studuj v Plzeňském kraji“, který je určen pro žáky základních škol a jejich rodiče. Podává informace při výběru dalšího studia a budoucí kariéry, zpravuje o nejlepších oborech a o uplatnění různých profesí, uvádí přehled škol, oborů, míru úspěšnosti absolventů i informace o počtech přijímaných uchazečů. Využívá údajů nasbíraných i jinými institucemi, např. z pracovního trhu. Zároveň v sobě zahrnuje i portál pro výchovné poradce na školách.
"Projekt „Správná volba“ podporuje kariérní poradenství na školách v regionu. Součástí jsou právě tyto dva produkty, první pro žáky a rodiče, druhý pro výchovné poradce. Oba nyní zavádíme," uvedl Filip Uhlík, šéf Regionální rozvojové agentury Plzeňského kraje, jež projekt realizuje. Tento projekt poskytuje materiály, jak učit volbu povolání, zahrnuje didaktické pomůcky, animované spoty, videorozhovory s vybranými osobnostmi z regionu apod. Projekt stál 4,5 milionu korun a je financován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Partnery projektu jsou Krajská hospodářská komora Plzeňského kraje, Úřad práce v Plzni i Krajské centrum vzdělávání a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky v Plzni.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...