11

Aplikace pro evidenci a řízení oběhu elektronických dokumentů Škola OnLine - Spisovka byla hlavním bodem setkání zástupců VIP a střediskových škol Školy OnLine v Praze.

 

Jejich 12 zástupců se zde 20. října seznámilo i s informacemi o aktuální situaci kolem aplikací Katedra a Žákovská a probírali pod vedením obchodní manažerky Miroslavy Eliášové a projektanta Romana Lacka své požadavky na úpravy funkčnosti uvedených aplikací. Rovněž vyslechli informace od Jiřího Kadavého z firmy Microsoft o službách Microsoft Live@edu a jejich propojení se systémem Škola OnLine.

Hlavní část akce byla věnována aplikaci Škola OnLine - Spisovka. Účastníci setkání se od projektanta Romana Lacka dozvěděli, jaké možnosti jim Spisovka přináší, zhlédli ukázku práce s aplikací, o možnostech jejich napojení na datové schránky a o legislativě, která s nutností užívat elektronickou spisovou službu souvisí.

V další části setkání se zástupci škol dozvěděli o novinkách ve Škole OnLine za poslední rok a o zapracovaných požadavcích z posledního setkání. Kromě jiného se seznámili s novým modulem Školní družina a se způsobem předávání záznamů o úrazech České školní inspekci. Poté hovořili o vlastních zkušenostech z používání systému. Byl tak vytvořen seznam celkem 42 požadavků, které pracovníci Školy OnLine zanalyzovali a ty důležité budou průběžně zapracovávat do aplikace tak, aby odpovídaly legislativě a zároveň potřebám škol. Největší část připomínek a požadavků se týkala suplování a evidence školní družiny/školního klubu.

K příštímu setkání by mělo dojít opět příští rok na podzim, přičemž na jaro 2011 je plánována webová konference členů VIP klubu.

Co je VIP Klub?
Má především vytvářet silné a aktivní partnerství mezi tvůrci Školy OnLine a aktivními školami, využívajícími tento systém - právě na základě dohody o partnerství ve VIP klubu. Sdružené školy se podílejí na vývoji aplikace a jejím testování, což má přinést snížení chybovosti nově zaváděných funkcí systému.

Co jsou střediskové školy?
Jedná se vždy o jednu školu v každém kraji České republiky. Každá středisková škola má svého garanta, který se podílí na podpoře uživatelů ve svém regionu formou hotline a dále možností konzultace či školení. Rovněž pomáhá tvůrcům Školy OnLine testovat některé nové funkce systému.

Jiří Slaný, Škola OnLine, 12.11.2010

 



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Program je spolehlivý, ale i přesto v případě nejasností jsou tvůrci vždy ochotni ihned poradit a vyřešit problém.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...