04
ÚrazČeská školní inspekce spustila od prosince do ostrého provozu technické řešení, které umožňuje předávat záznamy o úrazech přímo z prostředí školního informačního systému Škola OnLine. Školy si tak již nemusí každoročně pořizovat kvalifikovaný elektronický podpis, stejně jako přepisovat údaje ze školního informačního systému do aplikace 602 XML Filler. Veškeré potřebné úkony mohou nyní školy jednoduše udělat přímo z prostředí školního informačního systému Škola OnLine, který rutinně znají a používají.
Česká školní inspekce na této možnosti úspěšně spolupracovala v uplynulých měsících se společnostmi BIZ-ONE EU s.r.o. a ŠKOLA ONLINE a.s., kdy probíhal ověřovací provoz. Školní informační systém Škola OnLine je tak prvním školským řešením, které tuto novou možnost elektronického předávání záznamů o úrazech nabízí v plném rozsahu.
Vedením kompletní evidence úrazů ve školním informačním systému Škola OnLine se proces předávání dat výrazně zjednodušuje. Agenda evidence úrazů je totiž těsně provázána se školní matrikou, ze které se automaticky přebírají veškeré dostupné údaje o žákovi a jeho zákonném zástupci. Po vyplnění záznamu o úrazu v systému Škola OnLine je možné jedním kliknutím vyvolat jeho přenos do informačního systému České školní inspekce.

Povinnost předávat záznamy o úrazech České školní inspekci ukládá školám vyhláška č. 64/2005 Sb., o evidenci úrazů dětí, žáků a studentů, ve znění vyhlášky č. 57/2010 Sb., která předepisuje odesílání dat formou individuálních záznamů o úrazech v elektronické formě.

Tématu předávání záznamů o úrazech z prostředí školních informačních systémů se též věnuje samostatný článek přímo na oficálních webových stránkách České školní inspekce.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...