03

Vážení uživatelé aplikace Škola OnLine,

v uplynulém roce jsme se snažili náš informační systém neustále vylepšovat a přizpůsobovat jej dle vašich námětů a požadavků. V tomto článku tedy shrneme nejdůležitější změny, ke kterým v aplikaci Škola OnLine došlo. Byl přepracován grafický vzhled aplikací Katedra, Žákovská a Akademie, jehož cílem bylo zvýšení přívětivosti a srozumitelnosti uživatelského prostředí. Došlo též k přizpůsobení některých základních ovládacích prvků, které jsou nově lépe přístupné a srozumitelnější koncovým uživatelům. Zaktualizovali jsme a rozšířili pro vás naši nápovědu a vytvořili řadu nových videonápověd. Pro základní školy vznikl nový modul „Školní družina/Školní klub“. Pro vyšší odborné školy byl zapracován modul „Index“, který podporuje systém hodnocení na tomto typu škol, umožňuje např. zakládat zkušební termíny typu "Zápočet“.

Další novinkou bylo, že Česká školní inspekce spustila od prosince do ostrého provozu technické řešení, které umožňuje předávat záznamy o úrazech přímo z prostředí školního informačního systému Škola OnLine. Zaktualizovali jsme vzory ročníkových vysvědčení a vytvořili řadu nových vzorů dokumentů. Školy jistě uvítaly převod úvazků zájmových útvarů mezi pololetími a optimalizaci rychlosti celé aplikace. Došlo totiž k výraznému zrychlení doby odezvy formulářů, kterou by měl pocítit každý uživatel při běžné každodenní práci s aplikací. Na osobních kartách uživatelů je též možno nově importovat jejich profilové fotografie. Každý uživatel s rolí „učitel“ nebo „ostatní uživatel“ může též nahlížet do své osobní karty.

I v roce 2011 máme v plánu dále pokračovat ve vylepšování naší aplikace, rádi tedy uvítáme další vaše náměty. Těšíme se na spolupráci s vámi.

Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...