05

MŠMT chce na základě spolupráce s učiteli základních škol vytvořit obří elektronickou databázi, která by obsahovala tisíce modelových otázek pro měření znalostí žáků 5. a 9. tříd ZŠ. Smyslem testování žáků 5. tříd bude zjistit, zda je zapotřebí doučit děti základním standardům, zatímco testy pro žáky 9. tříd by měly sloužit jako výstup pro přijímací zkoušky na střední školu. Výsledky testů se zveřejňovat nebudou, budou fungovat jako zpětná vazba pro školy. Učitelé budou za určitou odměnu navrhovat praktické úkoly z českého a anglického jazyka a z matematiky. Speciální komise pak budou zkoumat jejich použitelnost při testech.

Tato akce však s sebou přináší další úkol, kterým je dovybavit školy počítači tak, aby testování mohlo probíhat online. Některé úkoly budou běžně přístupné učitelům, aby mohli testování provádět i v průběhu výuky, tak i dětem za účelem domácí přípravy. Vysoký počet testových úloh má pak zamezit situaci, že by se žáci učili testy nazpaměť.

Pilotní testování stovky vybraných škol se bude konat na podzim 2011, v červnu 2012 proběhne generálka a v roce 2013 začne testování žáků naostro.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...